Press "Enter" to skip to content

Kaip susigrąžinti pinigus, jei skolininkas užsienyje?

Skolinti pinigus ir uždirbti iš skolų yra kur kas rizikingesnis investavimo būdas nei daugelis įsivaizduoja. Kai kurie mano, kad tai greitas uždarbis, kiti supranta, jog tai rizika, kuri dažnai neatsiperka. Skolininkai neretai ne tik būna nemokūs, bet ir bėga į užsienį, bandydami išvengti skolų. Kaip tokiu atveju elgtis? Jei bent kartą susidūrėte su šia situacija, tikrai žinote, kad rasti skolininką užsienyje gali būti labai sudėtinga. Susigrąžinti skolą gali būti sudėtinga, jei skolininkas yra užsienyje, todėl verta kreiptis į specialistus, kurie turi patirties šioje situacijoje. Skolų išieškojimas užsienyje yra dažnai teikiama paslauga dėl akivaizdžios priežasties – skolininkai dažnai bėga į užsienį, norėdami išsisukti nuo skolos grąžinimo. Nesvarbu, ar skolininkas skolingas jums 100 eurų, ar 1 000 eurų, o gal net daugiau, bet kuri suma yra vienodai svarbi. Susigrąžinę skolą, jūs ne tik atgausite pinigus, bet ir parodysite skolininkui, kad ši apgaulė yra tik laiko gaišimas. Galbūt paskatinsite jį nebeapgaudinėti žmonių ir imtis kitos veiklos.

Kada gali nepavyksti susigrąžinti skolos?

Skolininkai žino, kaip slėpti turtą ir išvengti skolos mokėjimo. Tačiau, ar jie gali apgauti skolų išieškotojus? Pasitaiko, kad kai kurie skolų išieškotojai negali priversti skolininko sumokėti skolos, tačiau tai tik tie atvejai, kai žmogus, paskolinęs pinigus, neturi įrodymų, kad jie buvo paskolinti. Priešingu atveju yra daugybė būdų, kaip sugrąžinti pinigus nuskriaustam žmogui, net ir tuomet, kai jis neturi nei pinigų sąskaitose, nei turto.

Ar skolą gali padengti sutuoktinis?

Sutuoktinis, turintis pinigų sąskaitoje arba turto, gali padengti sutuoktinio skolas iš savo lėšų. Ne tik gali, bet ir privalo. Jei nepasirašyti vedybinė sutartis, tuomet sutuoktinis automatiškai atsako už savo mylimojo arba mylimosios skolas. Tad neretai pasitaiko, kad skolininkams vis tiek reikia sugrąžinti skolas, net jei ir slepia turtą. Pasitaiko, kad kai kurie viską perrašo žmonai ar vyrui, nepagalvoję apie tai, kad turtas vis tiek priklauso šeimai. Visgi tai ne vienintelis būdas, kaip susigrąžinti skolą.