Press "Enter" to skip to content

Kankina kalkių nuosėdos? 

Vandens minkštinimo filtrai – idealus sprendimas.

Kone kiekvienuose namuose galima aptikti kalkių nuosėdų: vienur mažiau, kitur daugiau, bet jos yra. Galima, žinoma, jas ignoruoti, jei nuosėdos ant paviršių nėra problema, tačiau nuosėdos lieka ne tik ant paviršių, jos nusėda visur, kur vanduo teka: buitinės technikos įrenginiuose, vamzdžiuose, vandens maišytuvuose, skalbyklėse ir kituose prietaisuose. O kas nutinka, jei kalkių nuosėdos nevalomos ir ima kauptis? 

Pirmiausia – jūsų prietasai ima naudoti daugiau elektros energijos, todėl, jei pastebėjote, kad išaugo jūsų sąskaitos už elektrą, nors didelių pokyčių buityje neįvyko, viena iš priežasčių gali būti susikaupusios nuosėdos, kurios neleidžia įrengimui, kuris naudoja ir vandenį ir elektrą išstumti reikiamos vandens kiekio ir jam reikia daugiau pastangų, t.y. daugiau elektros energijos. 

Kalkių valymas 

Kalkes panaikinti nesunkiai galima naudojant įvairias jų šalinimo priemones ir tai dažniausiai yra įvairūs chemikalais, kurie gali būti pilami tiek ant paviršių, tiek į naudojamus įrengimus. Tai nėra bloga praktika, tik ji yra laikina, nes vandenį ir vėl naudosite, todėl ir valymo procedūrą reikės atlikti dažnai. 

Vandens minkštimo filtrai – tai ilgalaikė priemonė, kuri pakeis naudojamus cheminius valiklius, kurie dar ir gali būti žalingi jūsų sveikatai. Filtrai ne tik suminkštins jūsų vandenį, pašalins kalkių perteklių, tačiau ir sutaupys jūsų laiką, nes jums nereikės daryti nieko, kad vanduo taptų minkštas bei valyti namus nuo kalkių, už jus tai padarys keli įrengimo paspaudimai. 

Minkšti skalbiniai 

Tikriausiai teko pastebėti, kad skalbiniai kartais nors ir švarūs, tik ką išskalbti ir prižiūrimi, tačiau turi pašalinius kvapus, patalynė ar rankšluosčiai greičiau dėvisi, audiniai praranda savo minkštumą, švelnumą, dėvisi spalvos. Vandens filtrai suminkština vandenį ir dėl to jums reikės naudoti mažiau skalbimo priemonių (minkštiklių, spalvos palaikymo priemonių ir kitų), o šioje vietoje irgi sutaupysite, taip pat, jei šeimoje yra narių, kurie turi alergijas, odos susirgimus, yra jautresni, jiems chemikalai gali būti dar labiau kenksmingi. 

Ar kietą vandenį gerti pavojinga? 

Kietas vanduo tampa nuo ištirpusio per didelio kiekio magnio ir kalcio vandenyje. Sveikatos apsaugos specialistai sako, kad jis nėra žmogui kenksmingas gerti, todėl vandens minkštinimo filtrai gali būti pritaikomi tik tam tikrose namų vietose, pvz.: ten, kur vanduo yra paduodamas į prietaisus, o geriamam vandeniui pritaikyti geriamojo vandens sistemas, atskirus vandens maišytuvus. 

Šiuolaikiniai sprendimai yra pritaikyti visoms vandens kokybės problemoms šalinti ir pritaikomi pagal individualią problematiką