Press "Enter" to skip to content

Kaip išsirinkti modulinę profesinio mokymo programą?

Gyvenime galite pasirinkti keletą skirtingų karjeros būdų. Profesinis mokymas gali būti pageidaujamas pasirinkimas asmenims, pradedantiems labai techninę ar praktinę sritį, taip pat tiems, kurie nori įgyti naujų įgūdžių.

Kas yra profesinis mokymas?

Profesinis mokymas reiškia mokymo programas arba kursus, kuriuose dėmesys sutelkiamas į įgūdžius, reikalingus tam tikrai darbo funkcijai ar prekybai. Profesiniame mokyme švietimas ruošia mokinius konkrečiai karjerai, neatsižvelgiant į tradicinius, nesusijusius akademinius dalykus. Profesinis mokymas, kartais vadinamas profesiniu švietimu ir mokymu arba karjera ir techniniu išsilavinimu, suteikia praktinį, konkrečiai darbui skirtą instruktažą ir gali baigtis sertifikatu ar diplomu. Populiariausios profesinio mokymo sritys yra šios: automobilių remontas, santechnikos darbai, kulinarijos menas, grafinis dizainas, mados dizainas, suvirinimas, grožio paslaugos ir kt.

Profesinės mokyklos mokymai yra dar viena perspektyvi galimybė asmenims, ketinantiems lankyti tam tikrus kursus. Šios mokyklos siūlo studijų programas, taip pat profesinius pažymėjimus ir paprastai yra skirti žmonėms turintiems pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą, dirbantiems suaugusiems, siūlant naktinių ir savaitgalių kursų galimybes. Paprastai reikia lankyti profesinę mokyklą tokiose srityse kaip: kosmetologija, masažo terapija, dailidžių darbai, kulinarijos menas, automobilių mechanika.

Mokymai darbo vietoje

Dauguma mokymų darbo vietoje vyksta per darbdavį arba trečiosios šalies mokymo paslaugų teikėją, kurį gauna darbdavys. Įprasta, kad įmonės rengia darbuotojams su darbu susijusius mokymus, taip pat bendrųjų darbo įgūdžių mokymus, pvz., žmogiškųjų išteklių mokymus, mokymus, kaip gerai dirbti komandoje, arba kompiuterinių įgūdžių mokymus. Šie įgūdžiai gali būti vertingi darbuotojo dabartinėje padėtyje, taip pat bet kokiose ateities įsidarbinimo galimybėse. Mokydamiesi darbo vietoje, nauji darbuotojai dažnai suporuojami su labiau patyrusiu asmeniu.

Nuotolinio mokymosi programos

Kitas puikus pasirinkimas norint išmokti ar išplėsti įgūdžių rinkinį – stoti į nuotolinio mokymo programą. Daugelis nuotolinio mokymosi programų leidžia studentams dirbti su medžiaga ir pamokų planais savo tempu, todėl tai puikiai tinka dirbantiems žmonėms. Tačiau kai kuriose nuotolinio mokymosi programose studentai turės būti prisijungę tam tikru laiku arba laikytis kursų tvarkaraščio. Prieš užsiregistruodami nuotolinio mokymosi programoje, būtinai nuodugniai ištirkite instituciją ir įsitikinkite, kad jos yra teisėtos ir akredituotos.