Press "Enter" to skip to content

Kokį dviračio laikiklį statyti garaže?

Vis daugiau žmonių mieste važinėja dviračiais. Kadangi tai labai kompaktiška transporto priemonė, ja besinaudojantiems žmonėms nereikia galvoti apie eismo spūstis. Namų dviračių laikiklis yra labai pageidaujamas produktas.

Rasti tinkamą vietą dviračiui laikyti nėra lengva. Daugelis žmonių dviratį pritvirtina prie lauko stovo arba laiko jį balkone, tačiau, deja, tai nėra geriausias sprendimas. Drėgmė kenkia pavaros komponentams ir pagreitina jų koroziją, todėl remontas kainuoja brangiai. Jei norite, kad dviratis tarnautų kuo ilgiau, laikykite jį sausoje vietoje. Pasirinkite rakinamą patalpą, kad sumažintumėte vagystės riziką, bet taip pat tokią, kurią būtų lengva pasiekti. Sunkaus dviračio nešimas aukštyn ir žemyn stačiais laiptais gali būti labai varginantis. Todėl geriausia vieta jam laikyti būtų garaže.

Namams skirtas dviračių stovas visų pirma turėtų pasižymėti stabilumu. Juk garaže paliktą dviratį reikia saugiai laikyti. Pirkdami dviračio, kurį ketinate statyti namuose, stovą, turėtumėte atsakyti į šį klausimą:

Kiek turite laisvos vietos, kurioje galėtumėte įrengti dviračių stovą savo garaže?

Kiekvienas garažas yra unikalus, o tai reiškia, kad turite užtikrinti, jog jūsų erdvei, naudojimo poreikiams ir dviračiams tinka tinkamas dviračių laikymo būdas. Taip elgdamiesi užtikrinsite, kad jūsų dviračiai būtų saugūs ir apsaugoti. Gera žinia ta, kad yra daugybė galimybių, kai kalbama apie dviračių laikymą.

Išnagrinėkite savo galimybes

Nors yra daugybė pasirinkimų, šis vadovas jums padės viską supaprastinti. Toliau apžvelgsime kai kurias iš šių galimybių:

  • Dviračių keltuvai, kurie išlaiko dviračius nuo žemės;
  • Dviračių sieniniai laikikliai (horizontalūs arba vertikalūs);
  • Pakabinami stovai;
  • Grindiniai dviračių laikikliai;
  • Lubiniai stovai.

Nenorite vargti montuodami stelažus ant sienų ar lubų? Jei turite vietos ant grindų, laisvai pastatomi grindų dviračių laikikliai yra paprasčiausias variantas: https://www.inoxas.lt/nerudijancio-plieno-gaminiai-inoxas-lt/dviraciu-stovai.  Juos lengva perkelti, be to, jie būna įvairios talpos ir stiliaus.

Jei turite daugiau dviračių, verta pirkti, pavyzdžiui, 2 arba 3 dviračių stovą. Tokie laikikliai užima mažiau vietos kartu su dviračiais nei tuo atveju, jei jūsų dviratis ir kitų šeimos narių transporto priemonės būtų pritvirtinti prie atskirų laikiklių.