Press "Enter" to skip to content

Kokius įrankius pasirinkti verslo analizei?

Verslo analizės įrankiai yra ne itin slapti kiekvienos pagrindinės tobulinimo strategijos ginklai. Atsižvelgiant į viską, kas susiję su verslo analize ir tobulėjimu, šie ištekliai padeda analitikams išlikti susikaupusiems ir organizuotiems. Vertindami verslą analitikai turi atlikti daugybę užduočių. Kai kurie iš šių poreikių apima:

  • Duomenų rinkimas.
  • Procesų vizualizavimas.
  • Tikslų sekimas.
  • Sąrašo užduotys.
  • Darbo eigos stebėjimas.
  • Komandos bendradarbiavimas.

Kaip jau pastebėjote, šiam darbui atlikti gali prireikti daugiau nei vieno įrankio. Šiame vadove išnagrinėsime kelis išteklius, kurie gali padėti sukurti verslo analizės sistemą ir užtikrinti sklandų projekto eigą. Perskaitę galėsite pasirinkti jums tinkamiausius verslo analizės įrankius ir metodus.

Kas yra verslo analizės įrankiai ir metodai?

Verslo analizės įrankiai ir metodai yra ištekliai ir procesai, naudojami verslo procesams suprasti ir tobulinti. Naudojami įrankiai priklauso nuo vykdomo projekto ir verslo analitiko poreikių. Žemiau rasite įvairius geriausius verslo analizės įrankius ir būdus, kuriais galite juos naudoti, kad pagerintumėte savo veiklą.

„Google Workspace“. Bendradarbiavimas yra vienas iš svarbiausių sėkmingo projekto elementų. Bandymas sekti informaciją, failus ir indėlius (ypač netvarkinguose dokumentuose, kuriuose stebimi pokyčiai) dažnai sukelia galvos skausmą. Jei neturite tinkamo būdo neatsilikti nuo šių dalykų, skubūs poreikiai gali paslysti.

Naudodami „Google Workspace“ galite laikyti visą savo informaciją vienoje erdvėje, kurią visi gali lengvai pasiekti. Planuokite ir renkite susitikimus, kurkite skaičiuokles, kurkite pristatymus ir dar daugiau – visa tai savo darbo srityje.

Kokius analizės metodus jis palaiko?

Verslo procesų modeliavimas (BPM) – kurkite ir stebėkite savo tyrimus ir galimus sprendimus naudodami „Google“ dokumentus arba skaičiuokles. Misija, tikslai, strategijos ir taktika (MOST) – naudokite formos apklausą, kad sužinotumėte, kokia yra jūsų misija ir tikslai, darbuotojai. Turėdami šią informaciją galite efektyviau paryškinti savo tikslus ir tolesnius veiksmus.

Analizės lenta

Duomenys yra kiekvieno sėkmingo verslo tobulinimo pagrindas. Norėdami rasti tikrai veiksmingų sprendimų, turite suprasti savo procesų ir rezultatų skaičius. Naudodami „Board“ galite peržiūrėti, ieškoti ir kaupti duomenis į įžvalgias ataskaitas. Dar svarbiau, kad jo duomenų modeliavimo parinktis leidžia vizualizuoti procesus pagal skaičius. Galite sukurti modeliavimą, rodantį galimų pokyčių poveikį. Ši informacija ir funkcionalumas aiškiai parodo geriausius variantus ir supaprastina jūsų sprendimus. Papildomos funkcijos apima ataskaitų teikimą, prietaisų skydelį, planavimo įrankius, rezultatų stebėjimą, nuspėjamąją analizę ir kt. BPM – naudokite duomenis, kad sustiprintumėte savo strategijas, modeliavimą ir sprendimų analizę. MOST – Rezultatų kortelės padeda suprasti, kaip visoje organizacijoje įgyvendinami jūsų tikslai. CATWOE – Imituokite savo sprendimus, kad pamatytumėte, kaip ši transformacija paveiks jūsų verslą. Daugiau informacijos galite rasti analitika360.lt.