Press "Enter" to skip to content

Kaip atskirti, kada reikalinga fizinė apsauga, o kada – psichologo pagalba?

Tam tikrais atvejais žmogaus gyvybei kyla didelis pavojus, tuomet reikalinga fizinė apsauga, kuri užtikrintų, kad žmogus išliktų saugus. Nepaisant to, jog fizinė apsauga gali padėti apsaugoti žmogų, kartais kyla klausimas, ar jam apsauga tikrai reikalinga? Kokiais atvejais matoma, kad žmogui tikrai kyla grėsmė, o kada tai tiesiog paranoja? Apsauga reikalinga tuomet, kai žmogui kyla grėsmė, visi tą žinome. Tai gali būti tuomet, kai žmogus žino informaciją, kuri gali kam nors pakenkti, paveldėjo turtą ir pan., tačiau kai kuriais atvejais pasitaiko daugiau priežasčių, kada žmogus jaučia, kad jam reikalinga pagalba, pavyzdžiui, jaučiasi persekiojamas. Tačiau tuomet kyla klausimas, ar jam reikalinga fizinė apsauga, ar psichologinė pagalba? Jei kyla bet kokie įtarimai, būtinai reikia kreiptis į apsaugos darbuotojus, tačiau nereikia pamiršti, jog ir psichologo konsultacija kartais praverčia. Kai kuriais atvejais psichologai gali padėti suvokti, ar grėsmė tikrai yra reali. Pasitaiko, kad žmogus serga tam tikromis psichinėmis ligomis ir jam tik atrodo, kad reikalinga apsauga, tokiu atveju reikalinga kitokia pagalba.

Ką daryti, jei grėsmė reali?

Visgi, jei manote, kad grėsmė reali ir esate tikri, kad į jūsų gyvybę kažkas kėsinasi, jums reikalinga fizinė apsauga. Pasirinkti apsaugą gali būti sudėtinga, kadangi neretai kyla klausimų, kuris apsaugos darbuotojas tikrai apsaugos, o kuris tik paims pinigus. Rinktis apsaugos įmonę naudinga atidžiai, tačiau ir skubiai, jei pagalbos reikia šiandien, o ne rytoj. Kai kuriais atvejais naudinga neskubėti ir pasidomėti skirtingomis įmonėmis ir tuomet susisiekti su tomis, kurios siūlo ne tik norimas paslaugas, bet ir samdo patikimus darbuotojus.

Ar apsaugos darbuotojai gali jus apsaugoti?

Apsaugos darbuotojų prioritetas yra jūsų apsauga, tai jų darbas. Jei jie neapsaugos klientų, jų karjera baigsis labai greitai. Tačiau pasitaiko, kad kai kurie apsaugos darbuotojai šiek tiek mažiau linksta rizikuoti, kadangi jų nemotyvuoja gaunamas atlyginimas. Kartais naudinga rinktis ne pigias, o kokybiškas paslaugas, norint išlikti saugiam.