Press "Enter" to skip to content

Kaip pasirinkti rekuperacinę sistemą?

Turbūt visi mes žinome, kaip svarbu tinkamai vėdinti namus. Nevėdinami namai ne tik prisisiurbia nemalonaus kvapo, bet ir gali tekti susidurti su įvairiais nemalonumais, pavyzdžiui, pelėsio. Rekuperacija dažnai pasirenkama būtent dėl to, nes norima išvengti šių dalykų. Tačiau ko reikia, norint tinkamai pasirinkti rekuperaciją? Pateikiame kriterijus, kurie padės pasirinkti rekuperacinę sistemą ir užtikrins, kad namai būtų ekonomiškai vėdinami.

Gamintojas

Gamintojas – vienas svarbiausių kriterijų, kuris turi būti nepamirštas. Pasidomėkite gamintojais, kurie siūlo rekuperacines sistemas. Panagrinėkite jų pasiūlymus, tuomet nuspręskite, kurį pasirinkti. Nepamirškite, kad nuo gamintojo priklauso ne tik tai, ar rekuperacinė sistema veiks kokybiškai, bet ir kaina bei kiti dalykai. Tad svarbu tinkamai pasirinkti gamintoją.

Montavimo tipas

Pasidomėkite, koks rekuperacijos montavimo tipas. Kai kurie pamiršta, kad svarbu ne tik tai, kad rekuperacinė sistema tinkamai veiktų, bet ir tai, kaip ji atrodys namuose. Pasirūpinkite, kad parinkta vieta būtų tinka ir rekuperacinė sistema nesimaišytų.

Šilumokaičio tipas

Koks šilumokaičio tipas? Tai dar vienas svarbus klausimas, kurio neturėtumėte pamiršti.

Dydis

Labai svarbu atkreipti dėmesį ir į dydį. Kai kurie mano, kad tai mažiau svarbu, juk svarbiausia, kad rekuperacija tinkamai atliktų savo pareigas. Tačiau svarbus ir dydis. Juk labai didelė rekuperacinė sistema mažame bute tikrai užims daug vietos. Atsižvelkite į tai, kiek vietos galite skirti, tuomet pagalvokite, koks dydis tiks.

Valdymas

Kaip bus valdoma rekuperacinė sistema? Tai kitas klausimas, kurio negalima ignoruoti. Nuo to priklauso, ar galėsite patogiai naudotis rekuperacine sistema, ar visgi ji trukdys jūsų kasdienybę ir kils nesklandumų.

Kaina

Turbūt visiems aišku, kad ne visi galime pasirinkti brangią rekuperacinę sistemą, kuri patenkina visus mūsų poreikius. Kai kuriems tokių gaminių kaina gali pasirodyti per didelė. Tačiau nereikia jaudintis dėl tokių dalykų. Tokiu atveju rinkitės paprastesnę, tačiau kokybišką rekuperacinę sistemą, kuri vis tiek atliks pagrindines funkcijas ir kokybiškai dirbs. Kai kuriais atvejais naudinga neskubėti, kad visi vėdinimo darbai būtų atlikti tinkamai ir nereikėtų po kurio laiko gailėtis pirkiniu.