Press "Enter" to skip to content

Kaip išsirinkti saugias ir patikimas dezinfekavimo priemones namams?

Rankų plovimas ir rankų dezinfekcija užima pirmąją vietą, norint, kad jūsų namai būtų švarūs ir higieniški. Tai svarbiausias veiksnys, saugantis mus nuo užsikrėtimo COVID-19 ir kitais virusais. Nuostabu, kiek mažai žinome apie rankų plovimą. Pasaulio sveikatos organizacijos šiuo metu daro viską, kad mus įtikintų, jog ši veikla turi tokią didelę reikšmę virusų atsparumo procese. Jei negalite naudoti muilo ir vandens, rankų dezinfekcijai naudokite rankų dezinfekavimo priemonę.

Jei jums reikėtų atsakyti į klausimą, kuris paviršius yra nešvariausias jūsų namuose, kurį pasirinktumėte?

Tualeto sėdynė? Šaldytuvas? Grindys? Galbūt nustebsite, kad jūsų klaviatūra ir išmanusis telefonas turi daug daugiau bakterijų nei tualeto sėdynė.

Kadangi buvo įrodyta, kad virusai ant plastikinių paviršių gyvena iki trijų dienų, namų paviršių dezinfekcija taip pat svarbu pasirūpinti, kaip ir rankų dezinfekcija. Galite naudoti dezinfekavimo priemonę – universalų skystį, kuris naikina 99% bakterijų ant jūsų stalo, klaviatūros, telefono. Pasirinkite tokį, kad koncentracija būtų saugi naudoti. Greitesnė idėja – valymo šluostės, kurias galima naudoti ir rankoms, ir kitai namų paviršiaus dezinfekcijai.

Kaip dažnai dezinfekuoti namus?

Jei namus valote tik kartą per savaitę, tai beprasmiška veikla. Laikykitės įprasto valymo grafiko ir kiekvienos dienos pabaigoje nuvalykite stalą ir visus paviršius, kuriuos palietėte. Darbas nuotoliniu būdu gali paskatinti mus valgyti prie savo darbo stalo. Venkite tokios situacijos tiek dėl higienos, tiek dėl psichinės sveikatos priežasčių, atsipalaidavęs kūnas yra mažiau pažeidžiamas infekcijų. Pasirūpinkite oro kokybe savo namuose ne tik naudodami oro valytuvą, bet ir tiesiog atidarydami langus bei įleisdami gryno oro. Kasdienis šlapias visų horizontalių paviršių valymas ne tik pašalina ligas sukeliančias bakterijas, bet ir padaro orą tinkamesnį kvėpuoti.

Kaip atlikti dezinfekcinį namų valymą?

Turėtumėte pradėti nuo gyvenamųjų kambarių, kruopščiai nuvalykite visus paviršius ir sunkiai prieinamus kampus. Vanduo ir valymo priemonės turėtų būti keičiami pagal poreikį. Dezinfekcijos metu nepamirškite grindų dangos, kilimų ir gobelenų. Baldai taip pat turėtų būti apdorojami specialiomis priemonėmis. Taip pat būtina dezinfekuoti vaikiškus žaislus, suvenyrus lentynose ir kitas smulkmenas. Kad būtų patogiau valyti skirtingas figūras, galite naudoti purškiklį.