Press "Enter" to skip to content

Kaip atsirinkti gerus darbo užsienyje pasiūlymus?

Nors susirasti darbą užsienyje yra sunkiau nei ten, kur jau gyveni, tai tikrai įmanoma ir tampa vis labiau įprasta mūsų globaliai susietoje ekonomikoje. Žemiau rasite patarimų, kurie padidins jūsų galimybes įsidarbinti užsienyje, sąrašą.

Pradėkite paiešką aiškiai

Pirmiausia turite aiškiai suprasti, ko ieškote. Kodėl tai svarbu? Aišku, ko norite, padėsite susikaupti. Ieškoti darbo užsienyje jau yra pakankamai sunku ir lengva būti priblokšta galimybių jūroje. Išlikdami susikaupę, drastiškai padidinate savo sėkmės tikimybę. Antra, bus lengviau perteikti kitiems tai, ko ieškote, todėl žmonėms bus lengviau jums padėti.

Pradėkite sudarydami šių dalykų sąrašą:

  • Šalys, į kurias norite persikelti;
  • Darbai, kurių norite dirbti;
  • Jus dominančios pramonės šakos.

Išsiaiškinkite, ką siūlo

Toliau laikas pagalvoti apie savo „unikalius pardavimo taškus“ – savo talentus, įgūdžius ir patirtį. Kai aišku, kokio darbo ieškote ir kur norite eiti, turite pagalvoti, kodėl įmonė norėtų rizikuoti ir įdarbinti jus, o ne vietinį žmogų. Ką galite pasiūlyti, dėl ko esate nenugalimas kandidatas? Sudarykite savo talentų, įgūdžių, žinių ir patirties sąrašą.

Internetas yra tavo draugas – naudokis juo

Ieškant darbo per daug laiko nereikėtų praleisti internete, tačiau paieška užsienyje yra visai kita situacija. Turite praleisti pakankamai laiko internete, kad sužinotumėte, ar yra jūsų profilį atitinkančių darbų. Kas gali jums padėti? Kur galite kreiptis pagalbos? Galite peržiūrėti reikalingas nuorodas: https://www.bondojobs.lt/skelbimai/darbas-uzsienyje/, kad paieška būtų sėkmingesnė.

Sužinokite apie gyvenimą savo paskirties šalyje

Pirmiausia turite susidaryti aiškesnį savo paskirties šalies vaizdą. Turite žinoti, ar šalis, į kurią ketinate persikelti, yra ne tik ta, kurioje norite dirbti, bet ir gyventi. Skaitykite apie perkėlimo procedūras, papročius, kultūrą ir politiką. Kreipkitės į iš užsienio į šią šalį persikėlusius žmones, kad jie pasitikslintų savo nuomonę, pasimokytų iš klaidų ar išklausytų jų patarimus.

Sužinokite apie darbo rinką

Taip pat prasminga patikrinti savo planų įgyvendinamumą, atliekant tam tikrus savo paskirties šalies darbo rinkos tyrimus. Nors gyvenime nėra nieko neįmanomo, prasminga patikrinti, ar jūsų ieškomas darbas yra jūsų pasirinktos šalies rinkoje. Būtinai išsiaiškinkite vietinės darbo rinkos praktiką, pvz., CV, motyvacinius laiškus, pagrindines darbo vietas ir įdarbinimo agentus.