Press "Enter" to skip to content

Priežastys, kodėl verta organizuoti savo laidotuves dar esant gyvam

Nors Lietuvoje kol kas dar neįprasta organizuoti laidotuves dar esant gyvam, galima pastebėti, jog vis daugiau žmonių seka užsienio gyventojų pėdomis ir į šias paslaugas žiūri vis palankiau. Laidojimo paslaugos suteikia galimybę organizuoti savo laidotuves, tačiau ne visi supranta, kokie šio pasirinkimo pranašumai. Tad apžvelkime, kokie privalumai ir galbūt jūs pakeisite nuomonę.

Galėsite pagalvoti apie kiekvieną smulkmeną

Turbūt daugelis mūsų negalvoja apie tai, kaip mūsų kūnas vieną dieną bus palaidotas. Visgi laidotuvių planavimo procesas gali būti gana įdomus ir net įtraukiantis. Kadangi laidotuves organizuosite patys, galėsite apgalvoti kiekvieną smulkmeną patys. Galėsite pagalvoti, kuriuos giedotojus rinktis, kokios šarvojimo salės jums labiausiai patinka ir neskubant viską pasirinkti.

Kainuos pigiau

Daugelis jau žino, kad planuojant viską iš anksto galima sutaupyti nemažą sumą. Laidotuvės nėra išimtis. Neretai žmonės brangiai moka už laidotuvių organizavimą dėl to, nes viską tenka daryti greitai ir neapsvarstant kitų variantų. Organizuojant viską iš anksto galima sutaupyti nemažai pinigų. Tad nenuostabu, jog kai kurie artimieji skatina senjorus organizuoti savo laidotuves, kol jie gyvi.

Nuimsite artimiesiems naštą nuo pečių

Laidotuvių organizavimas yra emociškai sunkus, kai artimasis jau palikęs šį pasaulį. Tad viską organizuodami patys tikrai nuimsite didelę naštą artimiesiems nuo pečių. Jiems reikės tik atvykti ir grožėtis jūsų pasirinkimais. Tokiu atveju tai bus gražus atsisveikinimas artimiesiems.

Būsite tikri, jog artimieji deramai palaidos kūno palaikus

Turbūt ne paslaptis, jog net ir artimieji ne visada sutaria dėl visko. Tad nenuostabu, jog artimieji gali suorganizuoti laidotuves taip, kaip jūs visiškai nenorėtumėte. Jei norite, kad jūsų kūnas būtų palaidotas pagal jų poreikius, organizuokite patys. Tai vienintelė išeitis.

Išsigelbėjimas tiems, kurie neturi artimųjų

Ne visiems pasisekė – kai kurie neturi mylinčių artimųjų, kuriems rūpėtų, kaip bus palaidotas jūsų kūnas. Pasitaiko, jog žmonės neturi artimų giminaičių, todėl laidotuves organizuoja iš anksto, kad būtų gražiai palaidoti. Gaila, tačiau tokių situacijų pasitaiko.