Press "Enter" to skip to content

Kaip kineziterapija padeda atkurti fizinę sveikatą?

Kineziterapijos pratimai naudingi beveik visoms ligoms ir įvairioms traumoms. Pastaraisiais metais pastebima ryški pacientų gydymo metodų tobulinimo tendencija, kuri leidžia plačiau išnaudoti mankštos terapijos galimybes. Šiandien įvairūs pratimų kompleksai skiriami pacientams, esant ankstyviausioms tų ligų stadijoms, kai anksčiau buvo visiškai draudžiamas net minimalus fizinis aktyvumas. Atsižvelgiant į pratimų terapijos poreikį, šiandien kuriami nauji jo metodai.

Tinkamai parinktas fizinių pratimų kompleksas turi gydomąjį poveikį ir yra unikali sveikatingumo priemonė

  • stimuliuoti gynybos mechanizmus;
  • pagreitinti medžiagų apykaitos procesus;
  • pagerinti reparacinius procesus;
  • prisideda prie greito sutrikusių funkcijų atkūrimo.

Kiekvienam pacientui dažniausiai sudaroma individuali programa, padedanti per trumpą laiką atgauti prarastas jėgas ir sveikatą. Žinoma, teigiamo rezultato galima pasiekti tik teisingai parinkus gydomosios kūno kultūros pratimus, o tai daryti gali tik kvalifikuotas specialistas.

Gyvenimas nuolat greitina savo tempą. Todėl šiandien žmonės turi atlikti daugybę judesių, kad spėtų atlikti visus reikalingus dalykus. Beveik kiekvienas žmogus kasdien daug vaikšto, bėgioja, kažką nešiojasi, vairuoja automobilį ir sugeba atlikti daugybę kitų judesių, kurie, deja, ne visada naudingi sveikatai. Mat monotoniški judesiai sukelia atskirų raumenų grupių nuovargį, kuris ilgainiui jas susilpnina. Tai hipodinamija, kuriai būdingas sistemingo fizinio aktyvumo nebuvimas. Laikui bėgant dėl ​​to pablogėja sąnarių mobilumas ir sumažėja našumas.

Mokslininkai įrodė, kad reguliariai mankštos terapiją atliekantys žmonės 3 kartus rečiau serga širdies ir kraujagyslių patologijomis.

Sveikos gyvensenos šalininkai gyvena ilgiau, ko negalima pasakyti apie tuos, kurie nesistengia palaikyti savo kūno geros fizinės formos. Fizinis pasyvumas yra pagrindinė daugelio ligų, įskaitant diabetą, osteoporozę ir nutukimą, priežastis. Mažas fizinis aktyvumas neigiamai veikia imuninės sistemos būklę, mažina apsauginį barjerą. Todėl žmonės, linkę gyventi tokį gyvenimą, yra jautresni infekcijoms ir neigiamam išorės poveikiui.

Tinkamai parinkta mankštos programa, ne tik atkurs raumenų ir kaulų sistemos veiklą, bet ir pagerins organų veiklą. Laiku atlikti užsiėmimai gali pakeisti ilgalaikį vaistų vartojimą ir net operaciją. Pratimai skirstomi ne tik pagal anatominę schemą, bet ir pagal intensyvumo lygį. Mankštos terapijos galimybės yra didžiulės. Savarankiškas komplekso pasirinkimas gali labai pakenkti organizmui, nes tik gydytojo individualus komplekso sukūrimas ir medicininė priežiūra tampa pagrindiniais skirtumais tarp mankštos terapijos ir kitų kūno kultūros mankštų.