Press "Enter" to skip to content

Kaip išsirinkti kokybišką elektrinį virdulį?

Nesuklysime pasakydami, kad virdulys yra vienas iš tų prietaisų, kurį galima surasti praktiškai kiekvienuose namuose – būtent jo dėka lengvai galime paruošti kavą, arbatą ar kitus karštus gėrimus. Šiais laikais turime galimybę rinktis iš plataus virdulių asortimento, todėl tenka gerai pagalvoti, kuris iš jų labiausiai tiktų mūsų virtuvei. Jei su tokia dilema susidūrėte ir Jūs, apsispręsti padės žemiau pateikti patarimai.

Pasirinkite tinkamiausią talpą

Tai – vienas svarbiausių kriterijų, nuo kurio turėtumėte pradėti savo paieškas. Dažniausiai skaičiuojama, kad vidutinio karštų gėrimų puodelio talpa yra maždaug 250ml, tad žinodami, kokiam žmonių skaičiui dažniausiai juos ruošite, galėsite apskaičiuoti, koks virdulys Jums yra reikalingas. Pavyzdžiui, jei gyvenate vienas ir retai kada sulaukiate didesnio būrio svečių, galite apsiriboti ir kompaktišku vieno litro virduliu. Tačiau jeigu šeima yra gausesnė ir prie jos prisijungia draugai, verta pagalvoti ir apie 2l ar dar didesnę talpą. Žinoma, pasirinkę talpesnį modelį, būsite pasiruošę įvairioms situacijoms, tačiau tikėtina, kad jame vanduo užvirs lėčiau, o energijos bus išeikvota daugiau – būtent dėl to rekomenduojama paieškoti optimaliausio varianto.

Atkreipti dėmesį į korpuso medžiagas

Priklausomai nuo medžiagos, ženkliai skiriasi šių prietaisų savybės. Pigiausias pasirinkimas yra plastikas – tokie virduliai bus lengvi ir greitai neįkais. Visgi, jų išvaizda patinka ne visiems, o patvarumas taip pat nėra įspūdingiausias. Dėl to dažniau pasirenkami nerūdijančio plieno virduliai, kurių dizainas yra kur kas šiuolaikiškesnis. Tiesa, jie sunkesni, tačiau korpusas pernelyg neįkaista, o vanduo ilgiau išlieka šiltas. Vertinantys dailią išvaizdą, dažnai atkreipia dėmesį į stiklinius prietaisus – jie lengvi, paprastai prižiūrimi ir nekenksmingi sveikatai. Visgi, stipriai įkaitus sienelėms, sumažėja jų atsparumas pažeidimams. Galiausiai reikėtų paminėti keramikinius virdulius: jie pasižymi tais pačiais privalumais, kaip ir stikliniai, tačiau skirtumas tas, kad jų sienelės taip stipriai neįkaista. Visgi, šiuo atveju teks susitaikyti su didesniu svoriu ir didesnėmis pirminėmis išlaidomis.

Atsižvelkite į galingumą

Šių prietaisų galia gali pakankamai ženkliai skirtis – kuo ji yra didesnė, tuo greičiau šiame prietaise užverdamas vanduo. Visgi, šis efektyvumas yra siejamas su didesnėmis energijos sąnaudomis, tad į šį aspektą taip pat reikėtų atsižvelgti. Kartais virimo laikotarpis skiriasi minimaliai, tačiau to paties nebūtų galima pasakyti apie elektros sąnaudas, tad reikėtų paieškoti optimaliausio varianto.

Įvertinkite papildomas funkcijas

Nieko nuostabaus, kad šiuolaikiniai virduliai gali pasiūlyti įvairių papildomų privalumų. Daugelis jų gali palaikyti vandens temperatūrą, o kiti suteikia galimybę ją reguliuoti – ši ypatybė bus svarbi norint paruošti specifinius gėrimus, pavyzdžiui, tam tikras arbatos rūšis. Taip pat galima rasti ir tokių prietaisų, kurie valdomi išmaniuoju telefonu, tačiau ir tai nėra vienintelės Jūsų laukiančios galimybės. Turėtumėte susipažinti su jomis iš arčiau ir pagalvoti, kurios iš tiesų bus vertingos.

Pasidomėkite gamintojais

Prekinis ženklas siejamas su kokybe ir tam tikromis virdulių savybėmis, tad jais taip pat turėtumėte pasidomėti. Pavyzdžiui, DeLonghi virduliai giriami dėl novatoriškų technologijų, apie kurias daugiau sužinosite spustelėję čia: https://pigu.lt/lt/buitine-technika-elektronika/virtuves-iranga/virduliai/f/delonghi. Tarp šių prietaisų rasite ir daugiau elektronikos pasaulyje gerai žinomų gamintojų, kuriais bus galima visapusiškai pasitikėti.

Nepamirškite dizaino

Virduliai dažniausiai užima garbingą vietą ant stalviršio, todėl reikėtų pasirūpinti, kad jie derėtų prie virtuvės interjero. Dabar galima rasti pačių įvairiausių spalvų modelių, tad tinkamą variantą surasti nebus sudėtinga. El. parduotuvėje Pigu.lt Smeg virduliai susilaukia daugybės komplimentų dėl unikalaus dizaino – jei ieškote įdomesnio sprendimo, verta su jais susipažinti iš arčiau.

Atkreipę dėmesį į šiuos aspektus, lengvai nuspręsite, kuris virdulys bus pats tinkamiausias. Kadangi pasirinkimas iš tiesų platus, funkcines jo ypatybes bus nesunku suderinti su žavingu dizainu.