Press "Enter" to skip to content

Nekokybiškas šunų maistas – daugiau sveikatos problemų mūsų augintiniams

Tie, kas neseniai įsigijo šunį, tikriausiai susigaudyti informacijos kiekyje yra pakankamai sunku, nes ji visur yra skirtinga ir atsirinkti tikrai kokybišką gali būti sudėtinga. Todėl šiame straipsnyje norėtume papasakoti tik viena tema, pateikti konkrečią informaciją, kad viskas būtų aišku ir suprantama. Tad šiame straipsnyje norime suteikti informacijos apie šuns ėdalą, kodėl jis turi būti kokybiškas, o ne bet koks pirmas pasitaikęs.

Tinkamas maistas – ilgesni gyvenimo metai

Įsigijus dar visai nedidelį šuniuką, visada norime, kad jis su mumis gyventų kaip įmanoma ilgiau. Tai gali lemti ne tik paveldėti šuns genai, sveikas gyvenimo būdas, bet ir maistas, kurį jam duosite. Jau nuo pat mažų dienų pradėkite rinktis kokybišką ėdalą, nes taip užtikrinsite organizmui reikalingas medžiagas, kurios privalomos augančiam šuniui. Nuo pat mažens jis pradėjęs sveikai maitintis nuolatos gaus tokias medžiagas, kurios leis jam būti sveikam, mažiau sirgti, tad automatiškai ir gyvenimo trukmė bus ilgesnė.

Gali sumažėti papildomos išlaidos pas veterinarą

Kaip žinia, kiekvienas apsilankymas pas veterinarą gali kainuoti nemažai. Aišku, jeigu reikia pas jį vykti, taupyti tikrai nereikia, nes šuns sveikata yra kur kas svarbesnė. Bet galime užtikrinti, kad sveikesnis maistas gali sumažinti apsilankymų skaičių pas veterinarą, nes jame yra tik reikalingos medžiagos, kurios privalomos šuniui. O nekokybiškame tikrai galime atrasti visko, kas gali daryti neigiamą įtaką. To pasekoje gali atsirasti įvairių vidaus organų problemos ir panašiai. Tad kokybiškas maistas, toks kaip Carnilove gali duoti labai daug naudos.

Puiki savijauta ir išvaizda

Dar vienas labai akivaizdus faktorius, kuris gali signalizuoti, kad šuns sveikata nėra tokia gera, kokios norėtumėte yra savijauta, tai yra kaip jis elgiasi ir kaip atrodo pats kailis, vietos prie akių ar ausų. Tinkamai parinktas maistas niekada nealergizuos, neapsunkins šuns, todėl jis visada bus judrus, norės žaisti, bandys dėmesį rodyti jums. O kas susiję su išvaizda, tai kailis visada bus blizgantis, nepleiskanos, vadinasi reikės naudoti mažiau įvairių priemonių. Prie akių zonos taip pat bus tvarkingos, pačios akys neašaros ir panašiai.