Press "Enter" to skip to content

Kodėl verta rinktis apsauginę plėvelę langams?

Nors dauguma žmonių žino, kad langų plėvelės gali prailginti langų tarnavimo laiką, sumažinti blizgesį ir išlaidas už energiją, jos taip pat turi svarbių saugos pranašumų. Apsauginės langų plėvelės sulaiko sudužusius stiklus. Nepriklausomai nuo to, kodėl stiklas dūžta: dėl nelaimingų atsitikimų, ekstremalių oro sąlygų ar nusikalstamos veiklos, apsauginės langų plėvelės padeda apsaugoti pastate esančius žmones nuo sužalojimų. 

Kas yra apsauginės plėvelės langams?

Apsauginė langų plėvelė – tai apsauginės dangos rūšis, kuri dedama tiesiai ant standartinių stiklinių langų paviršiaus. Ji apsaugo nuo žalos, kurią sukelia smūgiai, pavyzdžiui, įsilaužimas į namus ar biurą, ir veikia kaip barjeras nuo kenksmingų medžiagų, įskaitant dūmus ir toksiškas dujas. Be to, apsaugo nuo akinimo ir sumažina interjero medžiagų blukimą.

Kaip veikia apsauginė plėvelė?

Stiklas yra vienas iš labiausiai paplitusių būdų, kaip nusikaltėliai patenka į namus ar biurą. Laimei, apsauginės plėvelės montavimas padeda juos atgrasyti. Geriausias būdas išvengti stiklo dūžio ir apsaugoti namus nuo įsibrovėlių – stiklinių durų ir langų vidinėje pusėje uždėti nedūžtančią plėvelę. Tai padeda apsaugoti, kad įsibrovėliai neišdaužtų stiklo ir nepatektų į jūsų namus ar biurą.

Plėvelė uždedama tiesiai ant stiklo lango išorės. Sumontuota ji už sandarina stiklą ir sukuria barjerą, kad drėgmė nepatektų į namus. Tai padeda išvengti kondensato šaltu oru ir apsaugo nuo vandens dėmių susidarymo vidinėje stiklo pusėje.

Apsauginės langų plėvelės apsaugo nuo dūžtančio stiklo. Stiklas dūžta į aštrius gabalus, kurie yra pavojingi žmonėms ir turtui. Daugelio nelaimingų atsitikimų atveju apsauginė lango plėvelė sumažina stiklo šukių keliamą pavojų. Apsauginė plėvelė tvirtai prilimpa prie stiklo paviršiaus, išlaiko stiklą kartu ir neleidžia jam nuskristi. Tai sumažina sužalojimo riziką dėl stiklo šukių.

Ji reguliuoja temperatūrą. Nors apsauginė plėvelė turi daug privalumų, dauguma žmonių nežino, kad ji reguliuoja jūsų namų ar biuro temperatūrą, todėl gali padėti sutaupyti pinigų už šildymą ir vėsinimą. Tamsintos apsauginės plėvelės montavimas padeda išvengti nepageidaujamo karščio ir šalto oro bei sumažinti akinimą. Galite kontroliuoti, kiek saulės šviesos patenka į jūsų namus, ar norite palaikyti pastovų patalpų klimatą, ar tiesiog sutaupyti energijos sąnaudų vasaros mėnesiais.

Galite pasirinkti iš daugybės skirtingų apsauginių langų plėvelės atspalvių. Ar norite, kad jūsų stiklas būtų permatomas, ar nepermatomas, priklauso nuo jūsų. Tai leidžia padidinti savo, kaip namų ar verslo savininko, privatumą.