Press "Enter" to skip to content

KOKIĄ GRINDŲ DANGĄ KADA RINKTIS?

Jei renkatės namams tinkamiausią grindų dangą, pirmiausiai įvertinkite būsimos prekės veiksmingumą, stilingumą ir išvaizdos estetiškumą. Jei jums reikia įsigyti gerą grindų dangą, visų jos rūšių ieškokite internetinėje parduotuvėje Ulmas.

Kuo patrauklios medžio masyvo grindys?

Medžio masyvo grindų danga susideda iš medienos lentelių. Tokias grindis drąsiai galima laikyti laikui nepavaldžia klasika ir prabangos apraiška namuose. Lentelės yra gaminamos iš ąžuolo, uosio, klevo, buko, maumedžio, pušies ir įvairių egzotinių medžių rūšių.

Tokias grindis galima kloti ne tik svetainėje, miegamajame, bet ir koridoriuje. Tačiau jos netinka virtuvėje bei vonios kambaryje, nes yra labai jautrios drėgmei.

Kaip apibūdinama laminato grindų danga?

Laminato grindų danga susideda iš suklijuotų medienos plaušo plokščių, todėl labai tiksliai atkartoja natūralios medienos spalvą ir tekstūrą. Lietuvoje šios rūšies danga yra parduodama lentjuostėmis. Ši danga yra labai atspari mechaniniam ir cheminiam poveikiui. Pati dangos faktūra primena natūralią medieną.

Jos spalvų ir ornamentikos spektras labai platus, paviršius gali būti blizgus arba matinis. Šios dangos neveikia tiesioginiai saulės spinduliai, todėl ji net būdama saulėkaitoje nekeičia spalvos. Laminatas taip pat tinka šildomoms grindims, tai stabili, be klijų klojama danga. Kadangi viršutinis laminato sluoksnis yra labai tvirtas, jį prižiūrėti yra labai paprasta ir lengva.

Kuo pasižymi vinilinė grindų danga?

Vinilinė grindų danga yra populiari dėl savo ilgaamžiškumo. Vinilo plyteles arba grindlentes galima kloti pačios įvairiausios paskirties kambariuose. Šia danga malonu vaikščioti, ją nesunku prižiūrėti. Vinilas išoriškai primena natūralios medienos grindlentes, keramines ar akmens masės plyteles. Šios dangos variantų pasirinkimas dėl spalvinės ir tekstūrinės įvairovės yra gana gausus.

Esama ir tokios vinilinės dangos, kuri sukelia trijų dimensijų įspūdį. Ji išgaunama tada, kai atitinkamo piešinio ar fotografijos paviršius padengiamas vinilo sluoksniu. Tokia danga dėl išskirtinio patvarumo yra klojama tose vietose, kuriose labai dažnai vaikštoma. Ji taip pat dėl savo ypatingumo yra mėgstama ir miegamajame bei svetainėje. Kadangi ši danga nebijo drėgmės, ji tinka naudoti virtuvėje ir vonios kambaryje.