Press "Enter" to skip to content

KOKIE KLOZETAI YRA PATOGIAUSI?

Ko gero šiais laikais sunku būtų rasti namus, kuriuose trūksta elementarių higienos įrenginių, tame tarpe ir klozeto. Be to, jų yra pačių skirtingiausių rūšių ir formų bei technologinių galimybių. Jau gaminami net išmanieji klozetai su automatiniu vandens nuleidimo mechanizmu ir šildoma sėdyne.

Kokios yra pagrindinės klozetų rūšys?

Pagal montavimo būdą klozetai yra skirstomi į pastatomus ir pakabinamus. Pastatomi klozetai kainuoja pigiau. Be to, juos lengviau montuoti. Šie klozetai kartu su vandens nuleidimo bakeliu yra montuojami tiesiai ant grindų. Jie užima daugiau ploto. Jeigu esate linkę labiau vertinti standartinius, laiko išmėginimus išlaikiusius įrenginius, tada galite rinktis tradicinius pastatomus unitazus.

Tuo tarpu pakabinami klozetai yra labai kompaktiški, todėl puikiai tinka nedidelėje patalpoje. Tačiau jiems yra reikalinga specialiai pritaikyta santechninė įranga, nes tualeto bakelį tenka montuoti į sieną, todėl pats montavimas užtrunka ilgiau.

Šiuos klozetus renkasi tie, kurie mėgsta naujoves ir nori sutaupyti kuo daugiau laisvos erdvės. Beje, pakabinami klozetai vizualiai padidina patalpų, kuriose jie yra įrengti, erdvę, nes po jų sumontavimo ant patalpos grindų nelieka jokių santechninių detalių. Jų priežiūra yra gana nesudėtinga, todėl jai nebūtina skirti daug dėmesio.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį tiems, kurie mėgsta ekonomiškai naudingus pasirinkimus?

Jeigu esate linkę gyventi kuo taupiau, tada jums būtų naudinga rinktis ekonomiškai patrauklų variantą – įsigyti tokį vandens nuleidimo mechanizmą su dvigubu mygtuku, nes tada vandenį galima nuleisti dviem būdais.

Atlikus mažesnį reikalą, spustelėti tą mygtuko pusę, kuri skirta nuleisti mažiau vandens, kitu atveju rinktis antrą mygtuko pusę. Šios rūšies unitazo mechanizmas savo išvaizda nė kiek nesiskiria nuo kitų ir tuo pačiu padeda sumažinti vandens sąnaudas.

Kokie klozetų atspalviai yra vyraujantys?

Įprastai daugumo klozetų yra klasikinių baltų arba pilkų atspalvių, todėl juos nėra sudėtinga priderinti prie bet kokios vyraujančios vonios kambario ar tualeto aplinkos. Tačiau galima rasti ir kitokių spalvų klozetų. Apie klozetų technines savybes bei jų įsigijimo galimybes ir tvarką išsamesnės informacijos ieškokite interneto svetainėje: https://www.iris.lt/25-klozetai-bide.