Press "Enter" to skip to content

Vaikiškos pėdkelnės: ar visos medžiagos vienodai patvarios?

Tikriausiai kiekvieno vaiko spintoje yra bent po kelias poras pėdkelnių – nepriklausomai nuo vaikučio amžiaus ar lyties. Tai puikus gaminys, kuris atvėsus orams apmaunamas kaip papildomas sluoksnis po kelnytėmis ar sijonu. Šiais laikais pėdkelnių vaikams pasirinkimas yra itin platus, galima rinktis skirtingų dydžių, spalvų, medžiagų ir raštų pėdkelnes, todėl kiekvienas gali atrasti sau labiausiai tinkamą gaminį. Tačiau norint vaikui išrinkti kokybiškas bei patvarias pėdkelnes, verta atkreipti dėmesį į jų medžiagą. Tad kurias pasirinkti – aptarsime šiame straipsnyje.

Kokių medžiagų pėdkelnes verta rinktis?

Vaikų oda įprastai yra jautri, tad vaikai iš karto reaguoja, jeigu jiems audinys nėra malonus: šiurkštus, dirgina odą, varžo judesius. Medžiagos pasirinkimas yra vienas svarbiausių aspektų renkantis patogias, šiltas bei kokybiškas pėdkelnes, kurias jūsų vaikas mielai dėvėtų. Nors vaikiškų pėdkelnių pasirinkimas yra platus, tačiau ne visos jos gali pasižymėti gera kokybe. Kad jums būtų patogiau – toliau trumpai apžvelgsime, į kokių medžiagų pėdkelnes labiausiai verta atkreipti dėmesį.

Medvilninės pėdkelnės

Dauguma vaikiškų pėdkelnių yra gaminamos iš medvilninių siūlų, tačiau dažniausiai jų kokybė priklauso nuo pačios medvilnės išdirbimo – kokybiška medvilnė kainuoja brangiau, tačiau burbuliuojasi mažiau. Ar pėdkelnės nenubluks, nepraras spalvos skalbiant – priklauso nuo to, kokie dažai yra naudojami siūlų dažymui. Svarbiausia, kad dažai nebūtų kenksmingi jautriam vaikų organizmui, todėl jie turėtų būti reguliariai testuojami. Medvilninės pėdkelnės yra tinkamos dėvėti praktiškai visais metų laikais. Tai švelnus ir minkštas audinys, kuris nedirgina odos ir leidžia jai kvėpuoti.

Frotinės pėdkelnės

Kitas puikus pasirinkimas – frotinės pėdkelnės, kurios taip pat gaminamos iš medvilnės, tačiau yra kur kas storesnės bei šiltesnės, todėl itin tiks žiemos sezonui. Frotinės pėdkelnės yra ne tik kokybiškos, bet ir be galo patogios, jaukios, todėl vaikams žaisti lauke bus dar maloniau. Iš frotinio audinio įprastai yra gaminamos pašiltintos pėdkelnės bei skirtos patogiam ropojimui.

Bambukinės pėdkelnės

Populiarus pasirinkimas – bambukinės pėdkelnės, kurios yra dar švelnesnės už medvilnę, itin maloniai dėvisi. Jos yra pralaidžios orui, greitai išdžiūna, efektyviai sugeria drėgmę, yra pralaidžios orui ir pasižymi natūraliomis antialerginėmis bei antibakterinėmis savybėmis, dėl kurių šios pėdkelnės yra itin dažnas pasirinkimas.

Svarbiausia neskubėti ir išrinkti vaikui kokybiškas pėdkelnes, kurios tarnaus ne vienerius metus, tad renkantis būtinai atsižvelkite į jų sudėtį.

Kur galima patogiai įsigyti vaikiškas pėdkelnes?

Ieškote kokybiškų ir stilingų pėdkelnių savo vaikui? Tuomet atraskite platų jų asortimentą internetu, skirtą berniukams ir mergaitėms. Čia galėsite įsigyti jūsų vaikui labiausiai tinkamas pėdkelnes už geriausią kainos pasiūlymą. Pirkdami rūbelius vaikui internetu galėsite sutaupyti laiko, nes patikusias prekes įsigysite neišėję iš namų.