Press "Enter" to skip to content

KOKIE ŠILDYTUVAI GERIAUSIAI PASITARNAUJA DIDELĖSE ERDVĖSE?

https://www.pexels.com/photo/man-in-red-long-sleeves-sitting-near-a-fireplace-6617556/

Nors už lango jau pavasaris, pro langus dairosi saulė, tačiau patalpose, kuriose nėra centrinio šildymo, neišsiversi be gero šildytuvo. Patys populiariausi ir ekonomiškiausi tarp šildytuvų – tai infraraudonųjų spindulių ir dujiniai šildytuvai.

Kokiose patalpose labiausiai tinka infraraudonųjų spindulių šildytuvas?

Infraraudonųjų spindulių šildytuvas labiausiai tinka tose patalpose, kurių lubos yra gana aukštos. Jo skleidžiama šiluma pasiekia akimirksniu. Toks šildytuvas veikia visiškai be garso, be to, jis nė trupučio nekenkia žmogaus organizmui, todėl sveikatos atžvilgiu yra absoliučiai saugus.

Šios rūšies šildytuvai nusipelno pagyrų už tai, kad yra stebėtinai patvarūs, todėl tarnauja gana ilgą laiką. Juos naudoja ne tik nešildomų renginių salių, bet ir ūkinės paskirties patalpų šildymui. Prireikus, jais galima idealiai šildyti atskiras poilsiui arba darbui skirtas zonas. Puiku yra ir tai, kad šilumą jie skleidžia ta kryptimi, kuri jums reikalinga, net ir dideliu atstumu. Todėl jais mielai savo lauko terasose naudojasi viešojo maitinimo įstaigose.

Kodėl dujinius šildytuvus renkasi praktiškos natūros žmonės?

Dujinius šildytuvus renkasi praktiški žmonės todėl, kad šiems prietaisams nėra reikalingas elektros tiekimas. Todėl juos galima statyti bet kurioje vietoje. Dujas į tokį šildytuvą tiekia prie jo prijungtas dujų balionas. Priklausomai nuo šildomos patalpos ploto, joje esančios aplinkos temperatūros ir paties dujų baliono dydžio, šildytuvas nepaliaujamai gali šildyti aplinką nuo vienos iki keturių parų.

Nors patalpų šildymui yra naudojamos degančios dujos, pats dujinis šildytuvas yra patikimai apsaugotas nuo gaisro grėsmės. Jame yra įmontuotas specialus įrenginys, kuris dujų tiekimą nutraukia iš karto, vos tik šildytuvas pakrypsta į vieną ar kitą šoną maždaug 45 laipsnių kampu.

Dujiniai šildytuvai įprastai yra naudojami didelio ploto renginių salėse, lauko terasose, sandėliuose ir kitose gamybinės ar ūkinės paskirties patalpose. Tiesa, tose vietose, kur naudojami šie šildytuvai, būtina palaikyti gerą ventiliaciją, nes dujos degdamos eikvoja aplink esantį deguonį, todėl geriau pasirūpinti šviežio oro cirkuliacija ir nerizikuoti žmonių sveikata.

Apie pačius dujinius šildytuvus ir jų įsigijimo tvarką daugiau informacijos rasite internete adresu: https://renginiopartneris.lt/lt/71-dujiniai-sildytuvai.