Press "Enter" to skip to content

Kaip pasirūpinti sode esančiais lapais?

Kadangi šiuo metu sniegas kelia kur kas daugiau rūpesčių nei lapai ir dėl to dažniausiai sniego valymo įranga tampa brangesnė, o ta, kuri skirta vejos bei lapų priežiūrai yra pigesnė, dabar tikrai puikus metas pasinaudoti akcijomis ir įsigyti tai, ko Jums reikia.

Apskritai ne sezono metu bet kokia sodo bei daržo įranga kainuoja kur kas pigiau, tad siūlome sekti pasiūlymus ir pasinaudoti tomis opcijomis, kurios tenkina Jūsų poreikius.

Tinkamai sodo lapų priežiūra nereikia nei labai daug įrangos, nei labai daug žinių. Svarbiausia yra tinkamai išnaudoti galimybes, kurias mums teikia gamta.

Lapų pūstuvai

Patikimi lapų pūstuvai turi būti pas kiekvieną sodininką. Šiuo metu įrangos pasiūla yra labai plati, tad esame tikri, kad kiekvienas ras tokią opciją, kuri jam labiausiai tinka. Nors kai kurie toki įrangą laiko prabanga, tačiau mes esame tikri, kad šiais laikais sodo priežiūra turi būti ne darbas, tačiau malonumas. Su tinkama įranga taip ir bus.

Tai yra trąša

Taip pat sodo lapai gali būti naudojama kaip trąša. Dažnas rudeninius lapus neša į šiltnamius, kur jie tampa labai ergonomiška trąša. Svarbiausia yra žiūrėti, kad juose neapsigyventų pelės bei įvairūs vabzdžiai, kurie paskui gali norėti suvalgyti Jūsų šilto namo gėrybes.

O gal palikti lapus?

Kai kurie renkasi galimybę gyventi kuo natūraliau ir tuo pačiu leidžia gamtai būti tokiai, kokia ji yra. Taigi, lapus galima palikti. Ar tai yra gražu? Kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Tačiau faktas, kad galima su technika juos kur kas paprasčiau surinkti. Ir pūstuvai yra tik vienas iš pavyzdžių, kuris geba rinktis lapus greitai ir išvengti varginančio grėbimo.

Naudokite žoliapjovę

Galiausiai, lapus galima rinktis iš vejapjovės pagalbą. Tik tokiu atveju reikia naudoti tokią, kuri surenka veją, o ne ją išmeta ant paviršiaus. Taip bus paprasta palaikyti tvarką.

Kad ir kokia įranga bus perkama – svarbiausia yra investuoti į gerą kokybę. Tokiu atveju technika tarnaus ilgai ir bus funkcionali. STIHL parkų technika yra patikrinta laiko, tad siūlome ir Jums išbandyti tokias sodo įrangas, kurios darbus paverčia malonumais.