Press "Enter" to skip to content

Komandos formavimo patarimai

Suburti komandą nėra paprasta. Ne veltui tam dažniausiai yra samdomi specialistai, kurie ne tik turi įrangą, kuri padės tinkamai pravesti žaidimus, tačiau taip pat ir suteikti daug naudingų žinių, kurios gali padėti komandos nariams geriau suprasti vienas kitą.

Formavimui geriausiai pasiteisina  žaidimai kolektyvui. Geriausia yra palikti specialistams, kurie išmano ne tik vedimo peripetijas, tačiau taip pat ir turi tinkamiausius įrankius.

  • Žaidimai suburia

Buriant komandą svarbiausia yra neskirti per daug pastangų ir per daug aktyviai nebandyti įtraukti kiekvieno nario. Ne visi yra labai aktyvūs, tad reikia rasti priemones, kurios geriausiai tinka kiekvienam asmeniui atskirai (bei tuo pačiu daugumai kartu). Pavyzdžiui, geras pasirinkimas yra aktyvūs žaidimai. Jie dažniausiai padeda ne tik smagiai praleisti laiką, tačiau taip pat ir geriau pažinti vieniems kitus, galimai net suprasti – kokia komanda esate ir kaip išlaikyti bendruomeniškus santykius.

  • Ne tik komanda, tačiau ir kiekvienas narys atskirai

Nors įmonėje svarbiausia yra komanda, tačiau reikia nepamiršti, kad kiekvienas jos narys yra ne ką mažiau svarbus. Dėl to asmenys, kurie užsiima komandos būrimo darbais, pirmiausia turi detaliau pažinti kiekvieną žmogų, kuris ir yra ta komanda. Kuo geriau jie bus pažįstami – tuo bus paprasčiau rasti metodą, kuris tinka tam tikros įmonės darbuotojams.

  • Ne visi nori įsitraukti

Galiausiai reikia atminti, kad komandos formavimo metu svarbiausia nebandyti per prievartą į veiklas įtraukti tų, kurie nenori užsiimti tam tikromis veiklomis. Dažniausiai tokie prievartiniai žaidimai ne tik kad neturi naudos, tačiau priešingai – gali sukelti gana daug žalos, kurie neatsiejama nuo asmens nenoro būti komandos branduoliu.

Jeigu norite kuo daugiau sužinoti apie komandinius žaidimus, kurie gali padėti kiekvienam nariui ne tik džiaugtis įsiliejus į kompaniją, tačiau taip pat ir geriau suprasti įmonės kultūrą – tokiu atveju siūlome skaityti čia: komandiniaizaidimai.lt/komandiniu-zaidimu-atrakcionu-nuoma. Kuo daugiau bus žinoma – tuo tikresnis galite būti, kad galiausiai rasite įmonę, kuri prisidės prie Jūsų verslo komandos formavimo darbų.