Press "Enter" to skip to content

Apie kokias kelionių kryptis galėjote ir nepagalvoti?

Daugelis planuojant atostogas renkasi pačias populiariausias atostogų kryptis, tai yra Turkija, Egiptas, Italija ir panašiai. Kartais bijodami tam tikrų naujovių, važiuojame vis į tas pačias vietas, nes jau žinome, kaip viskas bus, ko bus galima tikėtis ir panašiai. Tačiau norint dar labiau susipažinti su visu pasauliu, bent jau kartais tam tikras kelionių kryptis reikėtų pakeisti. Nesiūlome labai egzotiškų šalių, kur klimatas, kultūra, maistas ir visa kita skiriasi nuo mūsų įprasto gyvenimo, tačiau šiek tiek paįvairinti keliones tikrai siūlome, todėl pateikiame kelias kelionių kryptis, apie kurias būtina pagalvoti.

Kelionė į Madeirą

Daug kas apie šią kryptį nepagalvoja vien dėl to, kad yra girdima, jog klimatas nėra pats palankiausias atostogoms. Kartais galima sulaukti stipresnių vėjų ar lietaus. Tačiau tai neturėtų trukdyti, nes tokios atostogos net yra įdomesnės, nes nereikia vien tik gulėti prie baseino ir degintis prieš saulę. Jeigu atsitiktų taip, kad ne visos dienos bus saulėtos, visada galima rinktis įvairias ekskursijas ir daug ką pamatyti šioje saloje. Galima užlipti šiek tiek į kalnus, pamatyti gražius kraštovaizdžius. Todėl kelionė į Madeirą gali būti ir poilsinė ir pažintinė, tad taip galima kuo puikiausiai išlaikyti balansą, bet per daug vienoje vietoje neužsisėdėti. Ir tikrai verta žinoti, kad ne visada geros atostogos yra tik tada, kai visą savaitę yra gulima prie baseino ir nieko nepamatoma.

Kelionė į Laplandiją

Kadangi Lietuvoje klimatas yra pakankamai šaltas, todėl dažniausiai renkamės tokias šalis, kur galima pasimėgauti saulės spinduliais, o į šaltus kraštus, kur beveik ištisus metus yra sniegas ir minusinė temperatūra net negalvojame. Tačiau kelionė į Laplandiją gali būti visai kitokia. Nors ten visada yra šalta, vyrauja sniegas, bet pasirinkus tokią kelionės kryptį turėsite nepamirštamas atostogas ir turėsite ką papasakoti bei prisiminti. Be to žinosite, kad tokios kelionės tikrai nenutinka labai dažnai. Todėl tikrai nereikia bijoti sniego ir šalčio, ten klimatas yra kitoks, vyrauja mažesnė drėgmė, todėl ir pats šaltis yra jaučiamas visai kitaip.

Slidinėjimo kelionės

Daugelis atostogas įsivaizduoja taip, kad šildosi prieš saulę, nieko neveikia ir mėgaujasi visais patogumais. Tačiau norint pakeisti aplinką ir atostogas turėti kitokias, verta pagalvoti apie aktyvias pramogas, o ne vien tik gulėjimą prie baseino. Tad jeigu tokios įprastos kelionės šiek tiek nusibodo, tuomet slidinėjimo kelionės gali būti puikus pasirinkimas, nes turėsite visai kitokius įspūdžius, pajudėsite šiek tiek daugiau nei įprastai ir galbūt toks atostogų tipas bus žymiai priimtinesnis ir patiks labiau.